417459939 863638465770927 6566840977888851989 N

Grundlovsdag

Redaktøren har ordet.

Grundlovs dag og tidlig opgangs havørred.

Naturen ligefrem damper af spænding når fluen lægges ud over åen, rammer vandet helt inde ved den modsatte bred og svinger ud over strømmen. Eller når woblerens rystende vibrationer mærkes i stangen og åen lige pludseligt bliver "høj" når en stor frisk opgænger, sølvblank med et violet skær over de løse skæl. Og med gennemsigtige finner samt den karakteristiske plumpe kropsform som en ladt torpedo pludseligt kommer jagende for at tage agnen i et hårdt rusk.

Grundlovsdag er for mig start-dagen på sommersæsonen, dagen er endeligt oprunden, hvor mulighederne er rigtigt gode for at finde netop en af de store tidlige opgængere. Der er ikke mange, men de sidste dage er der fanget rigtigt flotte havørreder på åens nederste halvdel. Så fra nu er det bare at nyde hvert minut du har tid til at kunne komme til åen i jagten på den store sommerfisk.

Vi har lige haft en lille diskussion om prisen for at være med i foreningen 1550,- for et helt år, inklusiv forbundet og det fine foreningsblad som rummer mange gode historier og viden om fiskeriet både herhjemme og i udlandet. Kursus og tur-muligheder, events og meget mere. I foreningen har du mulighed for fiskeri i flere af Danmarks fineste åer og søer. Du kan bruge klubhuset både sommer og vinter. Der er Sheltere kun til foreningens medlemmer i den flotteste del af ådalen. Der er i foreningen mange og fine arrangementer hvor frivillige bruger rigtigt meget fritid for at gøre det godt for alle medlemmer, med kreativ byg, fluebinding, spinnerbyg, gode foredrag og events alt sammen for 1550,- pr år, eller kun 4,25 kr pr.dag. Vi er rigtigt mange der bla. tager en tur til Norge i jagten på en laks. Ja vandet er noget andet, fisken er voldsommere, men usikkerheden er størst. altid lyder det, du skulle være kommet for 14 dage siden. eller regn og opgang kommer sidste dagen eller ugen efter. Sådan en tur løber for en uge med fiskeri, husvær, færge og mad, hurtigt op i 10.000,- eller mere... for en uge! Hvad er foreningen for dyrt, i forhold til ? Det er selvfølgeligt dit valg. men jeg synes så absolut ikke at foreningen er for dyr, nærmere synes jeg at der er alt for få medlemmer der benytter sig af alle de fine tilbud der er i foreningen. At alt for få engagerer sig mere for deres kontingent, men også for det gode fællesskab og ikke mindst kammeratskab og glade timer. Men vi har plads til alle. både Tordenskjolds soldater og dig der bare gerne lige vil fiske alene et par timer og så smutte ubemærket hjem igen.

Tak til alle jer der flittigt benytter den for foreningen nye fangstjournal. Det er glædeligt at se at der rapporteres så flittigt. Husk at sende et billede og gerne en lille historie derudefra til redaktøren, som sidder her og kommer ikke på fisketur ;-) redaktion@vsf-vejle.dk

Det er NU, de er derude de store så se at komme til åen!!!

Sommer nætterne ved åen myggene har sat sig efter sværmeriet omkring skumringen. nattergalen synger i toppen af en gammel kroget rødel. mosekonen brygger let og nattensmørke har lagt sig som en dæmpende dyne over ådalen. Nu er havørreden på finnerne. Han er trukket ud fra brinkens skjul og står klar til at forsvare hans plads mod nye opgængere eller din agn. Han tåler ikke meget inden det der kommer forbi skal have et rusk. Eller at han bare stryger 20 meter op eller ned af åen så det hele gynger, og hjertet hamrer, kommer han, tager han agnen eller vil han ikke noget.

Pludseligt bliver åen stille og han har stillet sig på hans plads igen. Har vist sin bredside og vurderet at din agn alligevel var for bette til at han ville sætte tænderne i den... men måske om en time når han lige har fået lidt ro på pladsen, så kommer han listende op bag agnen, lige så stille og bare suger den ind i munden i en vending..... Nattergalen er forstummet natten er ved at være slut, morgen lyset er på vej, og fuglene begynder morgenmusikken, mens den sidste kaffe slubres sammen med et par andre nat fiskere ved bænken. K&B derude det er NU det sker, eller imorgen... Vi fanger i hvert tilfælde ikke noget hjemme i sofaen ;-)